Home ΤΟΥΡΚΙΚΑ
ΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΟ TrenDy Learning

Η Τουρκική γλώσσα ανήκει στις αλταϊκές γλώσσες και είναι η επίσημη γλώσσα της Τουρκίας, ενώ ομιλείται και σε πολλές άλλες χώρες. Η τουρκική γλώσσα είναι, μαζί με την ελληνική, επίσημη γλώσσα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διαφέρει πολύ από την Ελληνική και τις λατινογενείς γλώσσες στη γραμματική, στη σύνταξη και στο λεξιλόγιο.

Ενενήντα (90) εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν σε όλο τον κόσμο Τουρκικά. Ανέκαθεν οι Έλληνες διπλωμάτες και πολιτικοί εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους για την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας. Τελευταία, η μελέτη της τουρκικής γλώσσας φαίνεται ότι ενδιαφέρει και Έλληνες των οποίων το επάγγελμα δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την πολιτική. Ως γειτονική χώρα, προκύπτουν πολλές ευκαιρίες για συνεργασία των δύο χωρών σε επίπεδα όπως στο εμπόριο και στον τουρισμό.

Υπάρχουν εξετάσεις που να πιστοποιούν τις γνώσεις της τουρκικής γλώσσας;Οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης της τουρκικής γλώσσας διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Dilmer της Κωνσταντινούπολης. Υπάρχουν έξι επίπεδα: Temel Ι, Temel ΙΙ Orta Ι, Orta ΙΙ, Yüksek Ι, Yüksek ΙΙ.

Για να καταφέρει κάποιος να συνεννοείται άριστα στα Τουρκικά απαιτούνται περίπου τρία χρόνια ανάλογα βέβαια με τη διάθεση και το χρόνο που μπορούν να αφιερώσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η γλώσσα χωρίζεται στα εξής επίπεδα:

  • ΑΡΧΑΡΙΩΝ (Temel): Τελειώνοντας το πρώτο επίπεδο ο σπουδαστής μπορεί να δώσει εξετάσεις για το πρώτο δίπλωμα της γλώσσας σε επίπεδο Α2

     

  • ΜΕΣΟ (Orta): Τελειώνοντας το δεύτερο επίπεδο ο σπουδαστής μπορεί να δώσει εξετάσεις για το δεύτερο δίπλωμα της γλώσσας σε επίπεδο Β2 (αντίστοιχο του Lower)

     

  • ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ (Yüksek): Τελειώνοντας το τρίτο επίπεδο ο σπουδαστής μπορεί να δώσει εξετάσεις για το τρίτο δίπλωμα της γλώσσας σε επίπεδο Γ2 (αντίστοιχο του Proficiency)

 

Για τα μαθήματα Τουρκικής γλώσσας του Κέντρου Ξένων Γλωσσών TrenDy Learning και τις ΝΕΕΣ ΕΝΑΡΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ επικοινωνήστε με τη Γραμματεία: 2310 833535 !

 

Διεύθυνση: Χαλκιδικής 9 (περιοχή Μπότσαρη) – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ.: 2310 – 833535

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

 

 

ΤΟ ΚΔΑΠ ΜΑΣ

FACEBOOK FAN PAGE

Polls

Ποιο θεωρείτε βασικό κριτήριο για την επιλογή φροντιστηρίου;
 

E-LEARNING