Home ESB
ESB

ESB: LOWER ( Β2 ), ADVANCED ( Γ1 ), PROFICIENCY ( Γ2 )

Το πτυχίο ESB (English Speaking Board) είναι οι εξετάσεις αγγλομάθειας του πανεπιστημίου Central Lancashire και στην Ελλάδα, διοργανώνονται από το EUROPALSO. Το ESB level 1 αντιστοιχεί στο lower, το ESB level 2 αντιστοιχεί στο advanced και το ESB level 3 αντιστοιχεί στο proficiency. Κάθε επίπεδο της εξέτασης ESB αποτελείται από τα μέρη του Reading, Use of English, Listening, Writing και speaking. To ESB TEST αξιολογείται στα 100 και η κάθε ενότητα αντιστοιχεί στο 20%. Τα αποτελέσματα συμψηφίζονται μεταξύ τους και η βάση είναι το 55% επί του συνόλου της βαθμολογίας. Οι εξετάσεις διεξάγονται 2 φορές το χρόνο, Δεκέμβριο και Μάιο και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα 2 μήνες αργότερα.

Ποιό είναι το ESB;

Tο English Speaking Board (ESB) ιδρύθηκε το 1953 σαν ένας πρωτοπόρος οργανισμός εξετάσεων και πιστοποιήσεων της Aγγλικής γλώσσας. Σαν εξεταστικός οργανισμός είναι συγκεντρωμένος αποκλειστικά στις εξετάσεις της Aγγλικής, πράγμα που του δίνει πολλά πλεονεκτήματα και αξιοπιστία. Σήμερα το ESB προσφέρει τις εξετάσεις του σε πολλές χώρες, όπως η Kίνα, η Mαλαισία, η Iσπανία, η Eλλάδα, η Iταλία και άλλες. Όλα αυτά τα χρόνια το ESB έχει παραμείνει απόλυτα αφοσιωμένος στο μοναδικό αντικείμενο για το οποίο ιδρύθηκε και επίσης είναι ένας οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Aυτά από μόνα τους είναι η καλύτερη εγγύηση για την αξιοπιστία και την ποιότητα των εξετάσεων.

Τι επίπεδα αναγνωρίζει το ΑΣΕΠ στα πτυχία ESB;

Κάθε επίπεδο της εξέτασης ESB αποτελείται από τα μέρη του Reading, Use of English, Listening, Writing και Speaking. Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουμε την αντιστοιχία των επιπέδων με αυτά του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς (CEF) για τις Ξένες Γλώσσες:

 

Level 1 (B2)

Level 2 (C1)

Level 3 (C2)

Listening

Multiple Choice
True/False Multiple

Multiple Choice

Multiple Choice

Reading

Multiple Choice

Multiple Choice

Multiple Choice

Use of English

Multiple Choice

Multiple Choice
Open Cloze
Word Building
Transformations

Multiple Choice
Open Cloze
Word Building
Transformations

Writing

Letter, Story or
Essay

Letter, Story or Essay

Choice of 3 Essays

Speaking

Pair Interview

Pair Interview

Pair Interview

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑΤΟΥ ESB - LOWER (Β2) – ADVANCED (Γ1) - PROFICIENCY (Γ2)  

  • Είναι αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ.
  • Η πιστοποίηση Γ2 δίνει επάρκεια διδασκαλίας.
  • Τα tests είναι απόλυτα φιλικά και λαμβάνουν υπ’ όψιν τους την ηλικία των Ελλήνων μαθητών.
  • Με την έναρξη, οι υποψήφιοι παραλαμβάνουν όλα τα parts μαζί. Δεν υπάρχει διάλειμμα μέχρι τη λήξη της εξέτασης, η οποία ξεκινάει με το Listening. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι επιλέγουν οι ίδιοι τη σειρά και τον χρόνο που θα αφιερώσουν για κάθε part.
  • Οι βαθμολογίες όλων των parts (Oral, Listening, Reading/Use, Writing) συμψηφίζονται.
  • Το Listening ακούγεται δύο φορές.
 

ΤΟ ΚΔΑΠ ΜΑΣ

FACEBOOK FAN PAGE

Polls

Ποιο θεωρείτε βασικό κριτήριο για την επιλογή φροντιστηρίου;
 

E-LEARNING